Michael Swidén

Michael Swidén är en relativt ny författare inom deckargenrerna. 2016 slog han igenom med sin första bok Hedonisten. Det var den första av tre böcker ur trilogin om polisgruppen RKMS. Han följde sedan upp med Visionären 2017 och Missionären 2018. I dagarna i mitten av maj kommer bok fyra ut, Nemesis Testamente ut. Alla pappersböcker finns att köpa på webben i de olika butikerna. Ljudböcker och e-bok finns också att köpa från och med i år 2019.

Han har nyligen skrivit på ett nytt avtal med SAGA Egmont vilket innebär en tryggad utgivning av hans ljudböcker och e.böcker i framtiden. Michael har inget avtal påskrivet gällande hans pocketböcker. Där är han sin egen utgivare genom så kallade Print On Demand. Böckerna trycks i Lettland, och efter hand som folk beställer tillverkas böckerna och skickas till kunden i Sverige. Tryckeriet behöver 3-5 dagar på sig. Michaels förlag; Svedsko Förlag har skrivit ett distributionsavtal med Vulkan Media som sköter alla utskick och tar betalt av kunderna som handlar böckerna i webbutikerna i Europa. De finns även att köpa på amerikanska siter.

Michael är en produktiv författare som stadigt skriver en bok om året, Han varvar skrivandet med att arbeta heltid, och då som IT tekniker. Alla fyra böckerna finns att köpa här inne i vår webbshop. Under mitten av maj 2019 kommer Nemesis Testamente ut som e-bok, pocket och ljudbok, håll ögonen öppna.